Η Ομάδα Αναβίωσης ΕΣ 1940 έχοντας στολές και στρατιωτικά υλικά συμμετέχει σε ιστορικά ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες

«ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ»

«Οι Πανθέοι» το θρυλικό μυθιστόρημα του βραβευμένου συγγραφέα και ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη μεταφέρεται τηλεοπτικά στον ΣΚΑΪ τη νέα σεζόν, σε μία σύγχρονη παραγωγή υψηλών προδιαγραφών. «Οι Πανθέοι», ένα αριστούργημα της ελληνικής πεζογραφίας, χάρισε στον δημιουργό του Τάσο Αθανασιάδη το Βραβείο Πεζογραφήματος από την Ακαδημία Αθηνών το 1959. Το βιβλίο, ένα από τα μυθιστορήματα του συγγραφέα που μεταφέρθηκαν στην ελληνική τηλεόραση, προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά στην τηλεόραση την περίοδο 1977-1979 και εξιστορεί τις περιπέτειες των «Πανθέων», μιας μεγαλοαστικής οικογένειας, κατά τα πρώτα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 47 χρόνια μετά, η οικογένεια των «Πανθέων» προβάλλεται στον ΣΚΑΪ.

«ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ»

Το Κόκκινο Ποτάμι είναι δραματική σειρά εποχής, βασισμένη στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη και αφορά πραγματικά γεγονότα γύρω από την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Προβλήθηκε από το OPEN TV.

«ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ»

Το ομότιτλο διήγημα της Γαλάτειας Καζαντζάκη, «Κρίσιμες στιγμές», με πρωταγωνιστές την Τάνια Τρύπη και τον Άκη Σακελλαρίου, και εξαιρετικούς συντελεστές και ηθοποιούς, είναι το τρίτο σπουδαίο έργο της ελληνικής λογοτεχνίας που μεταφέρθηκε με τη μορφή μίνι σειράς, σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη. Προβλήθηκε στην ΕΡΤ.

«Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΄30»

Δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ σε παραγωγή COSMOTE TV. Ήρθαν σε ρήξη με το παρελθόν, πάντρεψαν την ελληνική λαϊκή παράδοση με τον μοντερνισμό και «χάρισαν» στην Ελλάδα δύο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Στον απόηχο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και της Μικρασιατικής Καταστροφής, η γενιά του ’30 ανανέωσε όχι μόνο τα νεοελληνικά γράμματα, αλλά κι ολόκληρη την νεοελληνική σκέψη.

«Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ»

Το ιστορικό ντοκιμαντέρ “Η Παναγία της Νίκης”, του Απόστολου Μπρέντα, μία αληθινή ιστορία που συνέβη στα χρόνια του Ελληνοϊταλικού Πολέμου το 1940 – 1941. Ο Απόστολος Μπρέντας δημιούργησε το ντοκιμαντέρ, μετά από πολύχρονη έρευνα στους τόπους που διαδραματίστηκαν τα παραπάνω γεγονότα και μιλώντας με τους πρωταγωνιστές. Μέσα από το ντοκιμαντέρ μας οδηγεί στα βήματα που ακολούθησε ο ίδιος για την τεκμηρίωση μιας έρευνας, η οποία και κατέγραψε τις μαρτυρίες των στρατιωτών που είδαν την Παναγία στο μέτωπο, στον πόλεμο του ΄40.

«OPERATION STAR»

Το Operation Star είναι η ιστορία μιας αποτυχημένης απόπειρας δολιοφθοράς Ελλήνων & Βρετανών στρατιωτών κατά στρατηγικού στόχου, την περίοδο της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, το 1943. Το Operation Star αφηγείται την καταδίωξη δύο αντρών από μία διμοιρία Γερμανών. Η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Σενάριο – σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας.

«Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»

Η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο. Πρωτότυπη έρευνα και τεκμηρίωση, εμβληματικές προσωπικότητες και γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία.