Είχαμε την χαρά να επισκεφθούμε τα δυο οχυρά μετά την τιμή που μας έκανε ο δήμαρχος Σιντικής, Γεώργιος Τάτσιος, να μας προσκαλέσει στην πρώτες από τις 18 εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος για τον «Μήνα των Οχυρών».

Στις 6 Απριλίου συνοδεύσαμε τον κο Δήμαρχο στο Οχυρό Ιστίμπεη όπου ο ίδιος κατέθεσε στεφάνι στο εκεί μνημείο με την αγηματική μας παρουσία, μας ξενάγησε στο οχυρό και μας ταξίδεψε στην Ιστορία της πολύπαθης περιοχής του Δήμου.

Το απόγευμα της ίδια ημέρας, στη τελετή έναρξης των εκδηλώσεων «Μήνας των Οχυρών» , στη πρώην ΛΑΦ Σιδηροκάστρου, είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε, μαζί με τον αδελφό Σύλλογο Ευζώνων Προεδρικής Φρουράς, τη στολή και τον οπλισμό του Έλληνα στρατιώτη του 1940-41, μια πρώτη παρουσίαση της στολής της Ε.Β.Χ. 1940 και του Ε.Ε.Σ. 1940, καθώς και να προβάλλουμε ένα 20λεπτο βίντεο με μαρτυρίες βετεράνων της Μάχης των Οχυρών.

Την Κυριακή 7 Απριλίου συμμετείχαμε στο επίσημο μνημόσυνο στο Οχυρό Ρούπελ, τόσο με την αγηματική μας παρουσία στην τελετή όσο και με την περιήγηση μας στις στοές του οχυρού.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμαρχο Σιντικής κο Γεώργιο Τάτσιο καθώς και τις στρατιωτικές αρχές που διευκόλυναν την διαμονή και τις δραστηριότητες μας εκεί.